Tillgänglighetsredogörelse

Vamas, Vatten & Avfall i Malung-Sälen AB står bakom den här webbplatsen och vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den. Här beskriver vi hur vi uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera de brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Delar av webbplatsen är ännu inte helt tillgänglig. De brister vi känner till arbetar vi löpande för att åtgärda.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från vamas.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivningen nedan, får du gärna meddela oss genom att skicka e-post till kundservice@vamas.se eller kontakta oss på telefon 0280-185 80.

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss via e-post till kundservice@vamas.se så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta
Myndigheten för digital förvaltning  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. De punkter som beskrivs nedan är inte helt tillgängligt men vår ambition är att kontinuerligt förbättra tillgängligheten på denna webbplats.

  • Det finns formulär och pdf-filer på webbplatsen, som inte är tillgänglighetsanpassade. Men dessa fasas löpande ut för att bli ersatta av tillgänglighetsanpassade filer.
  • Filmer publicerade är ej textade eller syntolkade
  • Tangentbordsinteraktivitet har tillgänglighetshinder. Dessa problem påverkar främst dig som använder tangentbord istället för mus för att navigera.
  • Bilder saknar ibland beskrivning.
  • Tabeller har inte alltid rätt kod vilket kan göra det svårare att navigera och förstå sammanhang vid synfel.