Fakturainformation

Faktura från Vamas skickas varannan månad. Du kan även få fakturan månadsvis om du önskar.

Har du frågor om din faktura är du välkommen att kontakta vår kundservice.

När en faktura inte betalas och förfallodagen har passerats skickas en påminnelse ut. Påminnelsefakturan innehåller en påminnelseavgift, för närvarande 50 kronor. Eventuella räntekostnader påförs nästkommande faktura.

Elektronisk faktura

Ta emot dina fakturor direkt i din internetbank, via e-post eller i Kivra. Enkelt och miljövänligt!

E-faktura

E-faktura innebär att du får din faktura direkt till din internetbank. När du får fakturan direkt till din internetbank sparar du på miljön, samtidigt som du underlättar för dig själv genom att alla uppgifter från fakturan redan är registrerade. E-faktura ansöker du om i din internetbank. Sök på Malung så hittar du oss. Om du missar att betala din e-faktura skickas en påminnelse ut per post. När du byter bank måste du göra en ny anmälan för e-faktura hos din nya bank.

E-postfaktura

E-postfaktura innebär att du får din faktura till din e-postadress som en PDF istället för att få fakturan hem i din postlåda. För att anmäla e-postfaktura kontaktar du kundservice. Om du missar att betala din
e-postfaktura skickas en påminnelse ut per post.

Kivra

Är du ansluten till Kivra skickas din faktura dit. Detta är inget du behöver anmäla utan det sköts automatiskt om du har en aktiv anslutning till Kivra.

Elektronisk faktura för företag via EDI

En elektronisk faktura är en digital faktura som skickas från leverantörens ekonomisystem till kundens ekonomisystem. Som företag och kund hos Vamas kan du få din faktura via EDI och underlätta hanteringen av företagets fakturor.

Autogiro

Oavsett hur vi skickar din faktura kan du alltid välja att betala med autogiro. Att betala sina fakturor via autogiro innebär att fakturabeloppet dras automatiskt från det konto du anmält till oss på förfallodagen. Autogiro är kopplat till ditt kundnummer hos Vamas och gäller för alla tjänster du nyttjar.

Ansök om autogiro

Om du vill betala dina fakturor via autogiro kan du ansöka om det i din internetbank. Sök på Malung så hittar du oss. Du kan även ansöka genom att fylla i ett autogiromedgivande och skicka in till oss. Blanketten hittar du här på vår hemsida eller så kontaktar du kundservice så skickar vi hem en blankett till dig per post.

Blankett för ansökan om autogiro