Återvinningsstationer

På återvinningsstationerna runt om i kommunen kan du lämna förpackningar av glas, metall, plast, papper och tidningar. Från och med 1 januari 2024 är det Vamas som ansvarar för insamlingen.

Överfullt eller skräpigt på återvinningsstationen?

Även om alla stationerna töms med jämna mellanrum händer det ibland att behållarna blir övefulla innan det är dags för tömning. Är någon av behållarna fulla eller är återvinningsstationen i behov av städning kan du göra en felanmälan här Öppnas i nytt fönster.

Vid övriga frågor kontakta Vamas kundservice på telefon 0280 - 185 80

Det här kan du lämna

Plastförpackningar
Plastpåsar, plastfolie, innerpåsar i müslipaket, flaskor och burkar av plast, små dunkar, sylthinkar och chipspåsar.

Pappersförpackningar
Pasta- och flingpaket, dryckeskartonger, sockerpåsar, säckar, papperskassar, wellpapplådor och äggkartonger.

Metallförpackningar
Konservburkar, sprayburkar, tuber, kapsyler, lock, folien på crème fraiche-burken.

Glasförpackningar
Flaskor och burkar. Färgade och ofärgade glasförpackningar sorteras var för sig.

Tidningar
Dagstidningar, veckotidningar, tidskrifter, kataloger, reklamblad, broschyrer, skrivarpapper, ritpapper och pocketböcker.

Sorteringsguide

Med Sorteringsguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du enkelt söka på det du ska lämna och få svar på hur det sorteras.

Vem får lämna?

Det är endast hushåll som får lämna sina förpackningar och tidningar på återvinningsstationer. Stationerna är inte till för verksamheter. Behöver du, som verksamhet hjälp med hämtning av tidningar och förpackningar av papper, plast, glas och metall ska du beställa hämtning via en entreprenör eller lämna till en mottagningspunkt. Läs mer om hur du gör som verksamhet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tänk på!

Flaskor av glas, PET och burkar av aluminium som omfattas av det svenska pantsystemet lämnas i livsmedelsbutik som har en pantmaskin.