Återvinningsstationer

Det är Förpackning- och tidningsinsamlingen, FTI AB, som ansvarar för insamling av hushållens tidningar och förpackningar av glas, metall, papper och plast.

FTI är ansvariga för hela förpackningsinsamlingen i Sverige där hushåll kan lämna sina förbrukade förpackningar och tidningar. FTI ansvarar även för att återvinningsstationerna töms och städas. I vår kommun finns ett 20-tal återvinningsstationer.

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska sortera en förpackning eftersom det finns många olika förpackningar. Det finns även förpackningar som är av olika materialslag. På FTI:s webbplats kan du enkelt söka på förpackningen i deras sorteringsguide.

Läs mer om FTI:s sorteringsguide. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vem får lämna?

Det är endast hushåll som får lämna sina förpackningar och tidningar på återvinningsstationer. Stationerna är inte till för verksamheter. Behöver du, som verksamhet hjälp med hämtning av tidningar och förpackningar av papper, plast, glas och metall kan du välja att anlita en avfallsentreprenör.

Det här kan du lämna

Plastförpackningar
Plastpåsar, plastfolie, innerpåsar i müslipaket, flaskor och burkar av plast, små dunkar, sylthinkar och chipspåsar.

Pappersförpackningar
Pasta- och flingpaket, dryckeskartonger, sockerpåsar, säckar, papperskassar, wellpapplådor och äggkartonger.

Metallförpackningar
Konservburkar, sprayburkar, tuber, kapsyler, lock, folien på crème fraiche-burken.

Glasförpackningar
Flaskor och burkar. Färgade och ofärgade glasförpackningar sorteras var för sig.

Tidningar
Dagstidningar, veckotidningar, tidskrifter, kataloger, reklamblad, broschyrer, skrivarpapper, ritpapper och pocketböcker.

Närmaste återvinningsstation

På FTI:s webbplats kan du söka var din närmaste återvinningsstation finns. Samtliga återvinningsstationer är obemannade och tillgängliga dygnet runt.

Hitta din närmaste återvinningsstation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Felanmälan

Om någon av behållarna för förpackningar och tidningar behöver tömmas eller om återvinningsstationerna behöver städas eller snöröjas kan du anmäla detta till FTI.

Gör en felanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid övriga frågor kontakta FTI på telefon 0200-880311.

Tänk på!

Flaskor av glas, PET och burkar av aluminium som omfattas av det svenska pantsystemet lämnas i livsmedelsbutik som har en pantmaskin.