8 februari 2024

Jens Wendt, ny chef för återvinningstjänster hos Vamas

Jens kommer närmast från Peab Bygg i Mora och har lång arbetslivserfarenhet som projektchef inom olika företag i byggbranschen.

Han efterträder Josefine Lissbol och känner till både kommunen och Vamas sedan tidigare.

- Under min tid på Peab Anläggning har jag haft förmånen att jobba en del i Malung-Sälens kommun och träffat en del medarbetare från Vamas då vi utförde en del projekt i norra kommundelen, säger Jens.

När Vamas sökte en ny chef för återvinningstjänster var det ett önskemål att hitta en person som brinner för utveckling och förändringar.

- Vi ser framför oss stora förändringar inom avfallsområdet, både med att vi som bolag samlar in avfall men även förändringar i lagstiftningen som ger nytt ansvar för insamling och återvinning. Med Jens erfarenheter ser vi en person som kan leda utvecklingen i de utmaningar som ligger framför oss, säger Stefan Larsson vd på Vamas

- Utveckling är viktigt och jag gillar tuffa utmaningar men det är också viktigt att inte tappa det som redan fungerar bra idag. I min roll som chef för återvinningstjänster ser jag fram emot att ta vara på den kompetens som finns och använda den klokt för att kunna skapa en ännu bättre struktur och organisation där alla jobbar mot samma uppsatta mål, säger Jens.