15 mars 2023

Världsvattendagen 2023

Världsvattendagen infaller varje år den 22 mars. En dag som FN instiftade1992 för att uppmärksamma och lyfta fram vattenfrågor i alla dess former.

Årets tema - Påskynda omställningen

Klimatförändringar och befolkningsökning, tillsammans med nationella och globala krav, gör att vi måste använda vatten på ett hållbart sätt. Vatten är en förutsättning för allt liv och världens viktigaste livsmedel, ändå tar vi det för givet. Temat i år - Påskynda omställningen handlar om att alla kan bidra genom små förändringar i vardagen och spara massor av vatten - vår allra viktigaste naturresurs.

Enkla små insatser i vardagen som du kan göra för att spara på vatten.

  • Stänga av kranen under tandborstningen
  • Köra välfyllda disk- och tvättmaskinen
  • Ta en dusch istället för ett bad
  • Spola endast ner kiss, bajs och toalettpapper
  • Ha en karaff med vatten i kylen istället för att spola varje gång du ska dricka vatten


Kranmärkt

Vår verksamhet är Kranmärkt vilket innebär att vi endast serverar kranvatten på arbetsplatsen istället för flaskvatten. Förutom att visa att vi är stolta över det fina vatten vi producerar så bidrar vi också till mindre avfall samt minskade utsläpp av koldioxid.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter och organisationer som visar att man tar ställning för en bättre miljö. Det är enkelt att kranmärka sig. På kranmärkt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du all information om hur du går tillväga. Var med och inspirerar andra till att också välja kranvatten!