18 oktober 2021

Nu är Minimeringsmästarna igång!

I Sverige konsumerar vi som om det fanns 4,2 jordklot och slänger 467 kg avfall per person varje år. Minimeringsmästarna är en tävling som vill inspirera svenska hushåll till att konsumera mer hållbart, minska på sitt avfall och förstå att de har möjlighet att påverka i klimatfrågan.

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll i hela Sverige som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i den stora Sverigekampen!

Minimeringsmästaråret är uppdelande i fem teman med minst tre utmaningar per tema. På olika håll i landet deltar tävlande hushåll på tematräffar där de just nu lär sig mer om det första temat i Minimeringsmästarna, hållbar konsumtion. 

Så går det till

Under ett år får deltagarna ses på träffar med fem olika teman. Utifrån dessa teman ska deltagarna genomföra olika utmaningar, så som att testa second hand eller laga mat på rester, och samtidigt sprida sina erfarenheter via sociala medier. De får poäng för hur de genomför sina utmaningar och hur mycket de minskar sitt avfall.

Läs mer om minimeringsmästarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ de tävlande hushållen

Våra deltagande hushåll kan ni följa i sociala medier via hashtags:

  • #Minimeringsmästarna
  • #MinimeringsmästarnaMalungSälen
  • #MinimeringsmästarnaVamas
  • #Nöjdpunkt

Vill du vara med som digital minimeringsmästare?

Alla som vill kan bli Digitala minimeringsmästare genom att följa Minimeringsmästarna på sociala medier och genomföra samma utmaningar som de tävlande hushållen!!