Verksamhet

Inom kategorin Verksamhet ingår exempelvis butiker, kontor, restauranger, bystugor, föreningar, hotell och campingar. Som verksamhetskund där Vamas hämtar avfall betalar du en grundavgift och hämtningsavgift, samt en avgift vid varje tillfälle du som verksamhet lämnar avfall på återvinningscentralen. Verksamheter där Vamas inte hämtar avfall betalar ingen grundavgift.

I grundavgiften för verksamheter ingår planering, information och administration.

Hämtning av hushållsavfall från verksamheter

Hämtning av hushållsavfall sker enligt de intervall du som verksamhet och Vamas har kommit överens om, dock minst varannan vecka för matavfall. Vid frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Verksamhetsavfall till återvinningscentral

Företag, organisationer och verksamheter är välkomna att lämna sitt avfall på Vamas återvinningscentraler. Det är samma avgift på alla återvinningscentraler i Malung-Sälens kommun.

Den 1 januari 2024 införde vi ett nytt inpasseringssystem på återvinningscentralerna. Ett besök kostar 360 kr och faktureras automatiskt varje månad.

  • 360 kronor exklusive moms per besök
  • Betalning sker genom månadsfaktura.

En del avfallsfraktioner kräver speciell hantering när det kommer från verksamheter, det är viktigt att du läser igenom informationen nedan innan ditt besök.

Läs mer om verksamheter på återviningscentral. Öppnas i nytt fönster.