Miljönär-vänlig

Miljönär-vänlig är en kampanj framtagen av Avfall Sverige i samarbete med Sveriges kommuner. Märkningen vill uppmuntra och uppmana till en mer hållbar konsumtion i Sverige. Alla verksamheter, företag och organisationer, vars huvudverksamhet är att få allmänheten att laga, låna och återanvända istället för att köpa nytt kan tilldelas en Miljönär-vänlig märkning. Det kan vara till exempel second hand-butiker, skomakare, cykelreparatörer, bibliotek, återbruk med flera.

Märkningen används lokalt och nationellt för att inspirera till en hållbar konsumtion. Vill du att din verksamhet ska få denna guldsymbol och synas bland andra miljönärvänliga verksamheter i landet är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Handla som en miljönär i Malung-Sälens kommun!

Vill du bidra till ett mer hållbart samhälle? Titta efter Miljönär-märkningen i lokala butiker och verksamheter när du handlar. De verksamheter som hittills har fått Miljönär-märkningen i vår kommun är:

  • AME Butiken (second hand)
  • Malungs Bibliotek
  • Sälens Bibliotek
  • Rädda Barnen (second hand)
  • Malung-Sälens Föreningar AB (second hand)
  • Malungs församling (Babypaket)

Hur blir man miljönär-vänlig?

Vi måste alla bli miljönär-vänliga genom att laga, låna och återanvända mera. Och vi nöjer oss inte med att höja kunskapen eller förändra en attityd, utan vi vill påbörja en beteendeförändring. De flesta av oss vet att det är mer hållbart att laga, låna och återanvända, men inte lika många av oss har intresset eller motivationen till att faktiskt göra det.

Läs mer om märkningen på Miljönär.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.