Återvinningsstationer

Det är Förpacknings- och tidningsinsamlingens (FTI) verksamhet som ansvarar för de återvinningsstationer som finns runt om i kommunen. FTI bedrivs i enlighet med förordningen om producentansvar för förpackningar och deras uppgift är att ombesörja att förpackningar och tidningar samlas in och återvinns. 

Atervinningsstation.jpg                                    

                                                        

På återvinningsstationerna kan du lämna följande:

  • Färgat glas
  • Ofärgat glas
  • Pappersförpackningar
  • Tidningar
  • Metallförpackningar
  • Hårda och mjuka plastförpackningar

Att lämna exempelvis grovsopor eller farligt avfall är förbjudet. Om du vill göra dig av med avfall som inte kan lämnas vid återvinningsstationerna ska du lämna det på någon av våra återvinningscentraler.

NYHET!
Vi har inlett ett samarbete med Human Bridge som har ställt ut 12 behållare för textilinsamling. Behållare finns på alla tre återvinningscentraler samt vid några återvinningsstationer i kommunen. Se nedan vart din närmaste behållare finns!Återvinningsstationerna finns på följande platser i kommunen:

Fiskarheden - Gamla j-vägshållpl. norr om Dalatrafiks bussdepå

Hundfjället- Trollbäcktorget

Lima - vid återvinningscentralen. Human Bridge textilinsamling

Limedsforsen - vid Folkets Hus. Human Bridge textilinsamling

Malung - På återvinningscentralen. Human Bridge textilinsamling

Malung - vid Hagaparkeringen

Malung - vid parkering norr G:a Brandstationen. Human Bridge textilinsamling

Malung - vid fotbollsplanen på Storbyvägen (nyligen flyttad från Brändans galleria i Hole). Human Bridge textilinsamling

Malung - vid OKQ8 Backselsvägen

Malungsfors - vid f.d. stationsplan. Human Bridge textilinsamling

Rörbäcksnäs - vid skolan. Human Bridge textilinsamling

Lindvallen- Östfjällsvägen, utanför återvinningscentralen. Human Bridge textilinsamling
               
Stöten- vid ICA

Sälens by - parkeringen mitt emot ICA. Human Bridge textilinsamling

Sörsjön - bakom mataffären

Tandådalen - vid Tandådalsvägen vid Tandån
                    - Solbacken

Yttermalung - vid fotbollsplanen. Human Bridge textilinsamling

Öje - vid Centrumhuset. Human Bridge textilinsamlingPressmeddelande 2014-12-12    

Enklare återvinning i Sälen och Kläppen

Lagom till Lucia och när skidsäsongen drar igång i fjällen ställer Förpacknings- och Tidningsinsam­lingen, FTI ut nya återvinningsstationer i Tandådalen, Hundfjället och Stöten. Därigenom kan fler förpackningar och tidningar i Sälen och Kläppen återvinnas till nytt material och vinterturister kan fortsätta rädda planeten även under semestern.

De nya stationerna har tillkommit i tid till jul genom ett mycket gott samarbete mellan FTI, Vatten & Avfall i Malung-Sälen AB, Stöten och SkiStar Sälen.

Tillsammans ökar vi förutsättningar att öka återvinningen när många familjer och vänner från hela landet åker till fjällen för att njuta av några härliga vinterveckor, säger en glad Mia Steinbach, regionchef vid Förpacknings- och Tidningsinsam­lingen (FTI). Vi vill att alla kan ta del av den storslagna fjällvärlden, fira jul och nyår och samtidigt fortsätta återvinna.

FTI har näringslivets uppdrag att samla in och se till att förpackningar och tidningar återvinns.  Det görs bland annat genom de 5 800 återvinningsstationer för hushåll, runt om i hela landet. Återvinningsstationerna är till för hushållsförpackningar och ger privatpersoner möjlighet att ge nytt liv åt sina förpackningar och av sina tidningar.

Nu fokuserar vi i Sälen på att följa upp volymerna som kommer in via behållarna. Vi vill att det ska vara snyggt och trevligt på återvinningsstationerna, fortsätter Mia Steinbach. – Julen är den tid som flest förpackningar lämnas till återvinning. Därför är det extra viktigt att bevaka och justera tider för tömning och städning. Skulle det bli fullt i behållarna uppskattar vi om återvinnare kontaktar oss, så att vi kan åtgärda detta.

Kontakta vid behov FTI genom att ringa det kostnadsfria telefonnummer 0200-88 03 11 (öppet vardagar klockan 08:00-20:00 samt lördagar och söndagar mellan 10:00-16:00).

Att ta ansvar för mer än upplevelser i fjällen är viktigt för oss. Genom att samarbeta med FTI för ökad återvinning av förpackningar och tidningar kompletterar vi det samarbete vi också har med Pantamera (återvinning av burkar och PET-flaskor) och detta går hand i hand med vårt eget miljöarbete, säger Linda Morell, Nordisk Reklam- och PR chef Skistar.

Med de tre nya stationerna har Sälenfjällen sammantaget fem återvinningsstationer och FTI planerar redan för fler. Ett tips är att söka fram exakt läge för återvinningsstationerna via kartfunktionen på, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.

För ytterligare information:

Mia Steinbach, regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI)

Telefon 08-566 144 38 mia.steinbach@ftiab.se


Kontakt

Felanmälan - städning/tömning av återvinningsstationer (FTI)

020-088 03 11

Måndag-fredag, kl. 08:00-20:00
Lördag-söndag, kl. 10:00-16:00


fti_medtext_genomskinlig.gif