Skräpplockardagarna 2020

Skräpplockardagarna - barnens stora kampanj mot nedskräpning

mellanbarn_Logga.png

Skräpplockardagarna arrangeras av Håll Sverige Rent i samverkan med Sveriges kommuner.

Var med du också!

När barn och unga plockar skräp skapas medvetenhet kring nedskräpning, vilket vi vet leder till ändrade attityder och beteenden. Vi vet också att de flesta pedagoger vill arbeta mer med frågor om hållbar utveckling i undervisningen. Därför har vi skapat ett läromedel om nedskräpning som ger eleverna mer kunskap i ämnet och följer läroplanen.

Tillsammans gör vi skillnad!

Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Genom att vara med i kampanjen har skolan och förskolan en stor möjlighet att väcka barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling.

Gratis material till alla skolor och ungdomsföreningar

Anmälan är öppen. Håll Sverige Rent skickar skräpplockarpåsar till alla anmälda förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och och ungdomsföreningar som anmäler sig senast den 15 maj. Både påsar och läromedel är gratis. Under februari kommer ni också att hitta våra tävlingar här för årets deltagare.

Nyhet!

Påsar skickas inte längre via kommunen. Istället skickas materialet direkt till deltagande skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar. Från beställning till leverans tar det cirka 10 dagar.

För mer information om kampanjen besök Håll Sverige Rent


Kontakt

Kundservice

0280- 185 80
Telefontid vardagar 8-12. 13-15

kundservice@vamas.se


Vid frågor om Håll Sverige Rent
Amelie Fougstedt
Kommunikatör

amelie.fougstedt@vamas.se